top of page

wij communiceren via vormen

een onmisbaar gegeven in je communicatie

Content marketing en visual storytelling kan je aanzien als een tweeling, ze zijn in geen enkele situatie uit elkaar te trekken. Ze versterken elkaar en zorgen ervoor dat je product langer in het hoofd van je doelgroep blijft hangen. 

Storytelling lijkt een nieuwe trend in marketing,

maar bestaat al zo lang als de mensheid bestaat.

Binnen de entertainment wereld is visual storytelling of Scenografie één van de drie draagvlakken van een succesvolle productie. Nergens anders heeft visual storytelling zoveel invloed gehad dan in een theatervoorstel ....

tot we online onze verhalen zijn beginnen vertellen.

Tekengebied 1.png
Visual storytelling emotioneert, verbindt, inspireert en stimuleert

Visual storytelling helpt je om verbinding te vinden met je doelgroep. Het helpt een verhaal te vertellen op een manier die bij jou en bij je doelgroep past. In verhalen vinden we onze gemeenschappelijke waarden en delen we emoties. Het helpt merken op een pakkende manier hun verhaal vertellen én overbrengen op hun publiek.

Visual storytelling is dan misschien een trend, maar niet alleen van deze tijd.

In de musical 14-18 en 40-45 hebben wij het volledige visuele storytelling project op ons genomen. Een bekend verhaal wat ons allemaal raakt zowel inhoudelijk als visueel, maar zonder de scenografie was het script nooit zo sterk geweest en de voorstelling nooit zo succesvol. Emotie kan je niet vertellen, emotie moet je beleven en dit doe je door te kijken naar een verhaal.

Ondertussen hebben er meer dan 750.000 bezoekers het verhaal kunnen beleven.  Visueel zijn er enkele zeer sterke scene wissels waardoor het publiek letterlijk in de oorlog terecht komt. Net door zoveel aandacht te leggen op het visuele van het verhaal (voor een bedrijf kan je dit vergelijken als een product) blijft dit hangen in de gedachten van mensen. Net dit is zo belangrijk als we gaan werken met online storytelling. De sterkte van het visualiseren van het verhaal zorgd ervoor dat je doelgroep uw product top of mind blijft houden en zo tot een mogelijke aankoop zal overgaan.

presentatie stefaan 4a.jpg
Template web_14-18 2.jpg
Template web_14-18 1.jpg
Wij zorgen ervoor dat onze klanten ons missen

Het is nu wel duidelijk dat we sociaal contact nodig hebben om vrolijk door het leven te gaan, terwijl we wel vasthouden aan onze eigen persoonlijke waarden.

In de fitness sector is persoonlijkheid zeer belangrijk, werken aan je uiterlijk en je persoonlijke IK is één van de voornaamste doelstellingen. Ook al gaan we graag naar een bekende fitness club toch blijven we meestal binnen onze eigen bubbel. Een persoonlijke begeleiding van een coach is dan ook niet meer weg te denken tijdens en na het sporten. We merken dat dit op alle platformen in 2021 zal doorgetrokken worden. Het is dan ook te overwegen om dit mee te nemen in je communicatie strategie. De focus komt veel meer te liggen op persoonlijke directe communicatie en dit binnen kleine doeltreffende doelgroepen.

Hoe wij het Infraligne product verkopen

De communicatie is opgesplitst in twee delen waaronder branding communication strategy en direct marketing strategy, onder branding zie ik het verkopen van het verhaal, je merk een gezicht geven en dit reflecteren op je doelgroep, trouwens.... het is aangetoond dat mensen je pas koppelen aan iets of iemand als ze je minimum 27 keer te zien hebben gekregen. De tweede strategie is Direct marketing hierin bewijs je dat het product wel degelijk de gewenste resultaten oplevert wat je als klant verwacht.

 

Een ander belangrijk feit is dat je moet durven investeren in je marketing strategie en deze ook aanhouden zoals voorzien. Het zijn niet de likes die mogen bepalen of je verder zal adverteren of stoppen het is je voorop gestelde content planning die de touwtjes in handen houdt. Enkele maanden voorzien om succesvol te adverteren is zeker geen must.

Vind je dat een verhaal ook uw merk of product kan laten groeien maar kom je er niet helemaal uit hoe je dit moet doen of ben je op zoek naar een specialist die bijstuurt waar mogelijk? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

FCF8C2B2-134A-4E2F-9345-8CD1080B5A25.png
Wens je elke maand onze cases te ontvangen? 

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

stefaan foto template cases-min.jpg
Benieuwd welke content wij
voor jou kunnen maken?

+32  478  95  04  69

bottom of page