top of page

Help ik zit vast met mijn social media communicatie :-(

Hier zitten we dan weer zou ik bijna durven zeggen, niemand die ons een perspectief kan bieden hoe we de komende maanden verder moeten.

De grootste frustratie voor een ondernemer is vast zitten in zijn eigen kooi.

Als creatieveling gaat mijn hoofd alle kanten op, wat tot voor kort zorgde voor ideeën. Misschien niet altijd de juiste, of soms heel te optimistisch, maar altijd gepaard met een positieve vibe waar ik alleen maar meer energie en ideeën van kreeg. Die energie werkte aanstekelijk. Voor mij, maar ook voor de klanten om me heen.


Zakelijk betekende dit meer succes, maar toen kwam het, de tweede golf kwam over ons heen en ik zag de vibe bij verschillende van onze klanten wegebben, Geen energie, de gedachte ‘daar gaan we weer’ & de ‘waar doe ik het eigenlijk voor’ vraag laten zich iets te vaak zien. De kracht om vindingrijk uit de hoek te komen was aan het wegebben en was plaats aan het maken voor somberheid!

Ik kan dit niet laten gebeuren dacht ik, het is mijn taak als creatief denker een oplossing te zoeken om terug de verbeeldingskracht te vinden en zo nieuwe impulsen te genereren. Ondernemers hebben prikkels nodig want net dit zorgt ervoor dat ze de kracht hebben nieuwe wegen in te slaan.

De definitie van creatief denken zit hem niet alleen in het bedenken van sterke strategieën of unieke producten, het zit hem in het aannemen van een andere houding dan die je huidige standaard is, en vanuit die houding een (nieuwe) oplossing te vinden voor een probleem.


Verbindingen maken.


Een techniek dat ik gebruik in het bedenken van visuele storytelling voor musicals en theatershows en perfect te kan toegepast worden op een Branding van een onderneming. Iedere dag begin ik met het opschrijven van 15 losse woorden, zonder er uitgebreid over na te denken ik schrijf letterlijk op wat er als eerste in mij opkomt. Vervolgens probeer ik verbanden te leggen tussen de woorden, waar een actie uit voortkomt. Wat zo mooi is aan deze techniek is dat het je in staat stelt anders te denken en verbindingen te maken die je normaal nooit zou maken. Het stelt je in staat te denken in een richting waarin je jezelf nooit zou verplaatsen. Voor mij een succesvolle en efficiënte methode om anders te denken dan anderen!


Het is een techniek die ik aan veel van mijn klanten voorstel, en het is niet alleen grappig om te zien welke vreemde creaties er in ze opkomen of het nu inspiratie is voor een nieuw product, een projectvoorstel, een zakelijke beslissing voor je onderneming of een gloednieuw verdienmodel. Het zorgt ervoor dat je anders gaat denken in een wereld die voor iedereen nu wat kleiner is geworden. Want nu is het moment gekomen om ruimer te gaan denken.

Deel die nieuwe inzichten.

Na een tijdje gewerkt te hebben met verschillende verbindingen is de tijd gekomen om deze te delen. Uw inzichten zullen binnen je bedrijf tot nieuwe trends aanzetten waardoor medewerkers nieuwe initiatieven nemen en extra vibe’s ontvangen! Herinner je nog de prikkels die ieder van ons nodig heeft om te groeien…


Het laat tevens aan je klanten zien dat je bezig bent met verschillende onderwerpen die zij ook belangrijk vinden. Dat je als merk of onderneming een toegevoegde waarde kunt bieden. Een unieke eigen mening hebt. Het is de kans een nieuw en groter publiek met jouw merk te laten kennismaken.


Al die nieuwe ideeën verwerken wij in uw social media communicatie. Het stelt ons in staat uniek naar buiten te komen met een sterke storytelling waar je klanten zich gemakkelijk in kunnen terug vinden. Tenslotte kom je op platformen terecht waarin je niet de énig bent, jou uniek maken is onze doelstelling


Ik hoop hiermee een deur te openen om ondernemers tot een initiatief aan te zetten. Uw product en onderneming is uniek laat ons u helpen om dit op social media naar buiten te brengen. Zie je dit zelf niet zitten of zit je vast hoe je dit moet invullen, aarzel niet met mij contact op te nemen, wij zijn er tenslotte om ondernemers te helpen in hun communicatie!

33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page